Marlou/Marilù

Wie zit er achter VENI VIDI VIESTE , nou dat ben ik: Marlou Boelens. Nederlandse door geboorte maar 100% Italofiel en door al mijn Italiaanse vrienden gekscherend “geadopteerd en goedgekeurd” als Italiaanse. En reken maar dat ik altijd en overal getest wordt. Overigens is mijn Italiaanse naam Marilù.

Mijn missie is jou kennis te laten maken met het echte, pure Italië waar ik van hou. Hoe het begon? Na tientallen jaren met de auto en motor door de Laars gereisd te hebben van oost naar west en van noord naar zuid, heb ik natuurlijk ook zo mijn “voorkeuren”. En ook al wonen mijn vrienden verspreid over heel Italië, mijn hart ligt in het zuiden. Abruzzo, Basilicata, Calabria en Cilento voor de ongereptheid, de ruimte en natuur, Napoli als absolute numero uno stad en Puglia met de onbekendere streek in het noorden de Gargano en dan met name Vieste als mijn tweede thuis. ooit per toeval terecht gekomen, zelfs gestrand en er sindsdien mijn hart verloren. Italië is al jaren elke dag onderdeel van mijn leven, het heeft me al veel moois gebracht en van het een kwam steeds het ander. Ooit begonnen met de verkoop van producten uit Puglia , kleinschalig geproduceerd door bevriende bedrijfjes. Daar ik geen winkel had ben ik zelf in de regio Nijmegen Italiaanse events gaan organiseren. Dit heb ik een paar jaar gedaan met veel enthousiasme en weinig financiële middelen ter beschikking waar je erg creatief van wordt.

De volgende stap was met de inmiddels vele vrienden in Vieste samenwerken om ter plaatse iets op te zetten en de eerste kleinschalige trips waren een feit. Dit werd ook opgemerkt bij anderen in Vieste en omgeving en in 2020 kreeg ik n.a.v. een groot artikel bij Foggia Reporter van verschillende Italiaanse partijen een aanbod voor samenwerkingen. Ik laat geen kans onbenut om Italië met Olanda te verbinden, voorop staat altijd authenticiteit plus alle partijen moeten er beter van worden.

Ik werk direct  met bevriende Italianen samen en hou niet van toeristisch gedoe. Ook moet hetgeen we bieden voor iedereen betaalbaar zijn.  Noem me een sociaal ondernemer , dat vind ik een groot compliment. Ik zoek de niet gebaande paden op en zie overal een avontuur in. Vele ontmoetingen maken bijzondere verhalen die ik voor mezelf al jaren opschrijf. (Ooit komt er nog een boekje….)

Wil je meer weten, aarzel niet en neem contact op. Je kunt me benaderen voor alles wat met Gargano te maken heeft. Of zoek me op in Vieste. Mijn drempel is laag, heb een groot Italiaans netwerk dus kan van alles regelen. Bovendien ben ik altijd in voor een buon caffè, of een Spritz en een goed gesprek. Volg me op Facebook of Instagram en als gastblogger voor de enige echte Ciao tutti! Steeds vaker word ik als gids of reisleider gevraagd en ook dat vind ik superleuk.

Het laatste nieuws is dat ik vanaf september in Molise woon en van daaruit niet alleen een nieuw project start maar ook voor Vieste actief blijf natuurlijk.

Ci sentiamo, arrivederci,  Marlou©

RSS
EMAIL