Foresta Umbra

Heel Gargano is natuurlijk een groot National Park compleet met de Tremiti eilanden maar het oerbos FORESTA UMBRA vormt het groene en koele hart. Er zijn bronnen die beweren dat dit het oudste bos op aarde is maar waar of niet waar, het is een prachtig oerbos van 4 vierkante km dat voor schaduw (umbra) zorgt in de hete zomers. Het grootste gedeelte leent zich voor lange wandelingen of fietstochten , er staan overal picknicksets dus neem je lunch mee, het zoeken van funghi, het zien van wilde paarden, varkens, vossen en vele vogelsoorten. Uiteraard kun je op pad met officiële gidsen en in het voorjaar bloeien er vele orchideeën van maar liefst 17 verschillende soorten; dit levert het bos de bijnaam “parco delle orchidee” op en zorgt voor natuurliefhebbers uit de hele wereld. Er zijn echter ook stiltegebieden en een niet toegankelijk deel. Naast historische beuken vind je er ook de grootste en oudste Aleppoden van Italië.

In het midden van het bos vind je www.trattoriaforestaumbra.it waar je een lokale specialiteit kunt eten.

Bezoekerscentrum: Ufficio Amministrazione Foreste Demaniali del Gargano, cap 71030 FORESTA UMBRA. Il Centro Visitatori is open van 8-14 en van 16-120 uur. Vanaf Pasen tot september. (tel. 0884/991104).

Uiteraard kun je via mij een excursie boeken met een gids.

Wil je langer in de natuur vertoeven boek dan een kamer in Elda Hotel. Een perfecte uitvalsbasis midden in het bos. Ik schreef er een blog over voor Ciao tutti. ( te vinden onder het kopje Publicaties/Verhalen/Blogs)

RSS
EMAIL